jueves, 19 de junio de 2008

LLEGIR EN VALENCIÀ



La Fundació Bromera presenta la 3a campanya «Llegir en valencià»
El primer llibre, Les nostres festes, es repartirà gratis amb els diaris aquest divendres dia 20 de juny.

Enguany el fil conductor de la campanya és el descobriment de les característiques històriques, culturals i socials que configuren el poble valencià. La col·lecció de tretze llibres creada expressament per a la campanya tracta temes com les festes, la música, la cuina, els jocs, l’art, la literatura i la llengua, entre altres, en clau valenciana. Els llibres, amb una redacció entretinguda i alhora rigorosa, estan adreçats a lectors adults i joves però també als nouvinguts que estiguen interessats a conéixer les característiques del poble valencià que els ha acollit.

Durant les set setmanes que durarà la campanya, el diari El Mundo oferirà cada dissabte un exemplar i, el diumenge, la distribució del títol següent, la farà el Levante-EMV. A banda dels llibres, es repartiran d’una manera gratuïta entre els lectors dels dos diaris, de dilluns a divendres amb el diari El Mundo, i de dimarts a dissabte amb el Levante-EMV, 31 fitxes dedicades a les comarques valencianes. A més, la Fundació Bromera també ha posat en marxa l’espai web http://www.llegirenvalencia.org/, on es pot consultar tota la informació de la campanya.

De la mateixa manera que les campanyes anteriors, aquesta ha estat possible gràcies a la col·laboració de diverses entitats i institucions valencianes que aposten per una finalitat comuna: millorar l’índex de lectura al nostre territori i que la gent llija en valencià. Quaranta-dos institucions i col·lectius donen suport a aquesta tercera edició de la campanya, entre els quals, els diaris Levante-EMV i El Mundo, el grup RTVV, Bancaixa, la Direcció General del Llibre de la Generalitat Valenciana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Escola Valenciana i el Ministeri de Cultura, que aposten un any més per aquesta iniciativa. Però, a més, en aquesta edició s’hi han sumat 17 col·lectius i institucions que abasten un gran espectre de la societat valenciana, des de partits polítics, mancomunitats, col·lectius socials i econòmics fins a federacions empresarials, esportives i universitats.

Més informació: http://www.llegirenvalencia.org/

2 comentarios:

gabriel dijo...

El meu nom es Gabriel .Soc romanes y estic molt interesat a aprende molt be valencia.Noparle y no escriu molt be ,per tant le pide que si podeu enviarme texte de cualsevol coses diaries o on puc trobarle ?Atentament Gabriel

ARGOT dijo...

Hola Gabriel!
Les nostres activitats en la llibreria les penjem aquí en el blog (de moment sols en castellà perque així podem arrivar a més parts, ja que ho pot llegir tot el món, i no disposem de temps ni personal que pugue fer.se càrreg de ficar totes les publicacions en més idiomes) igualment, aquí a la llibreria disposem d'una gran secció de llibres en Valencià i per a estudiar.ho!

et pots ficar en contacte amb la Fundació Bromera en aquest link: http://www.llegirenvalencia.org/ i amb nosaltres a www.argot.es o al Carrer Sant Vicent 16 a Castelló.

Una forta abraçada

Mujeres artistas en México Las generaciones del exilio español Guasch Marí,Yolanda

  Esta obra viene a sumarse al importante número de estudios publicados en los últimos años que han tenido como objetivo visibilizar el pape...