martes, 9 de julio de 2013

El Capital de Marx en versió Manga?


LA VERSIÓ MANGA DE “EL CAPITAL” DE KARL MARX ES PUBLICA A ESPANYA.

L´editorial Herder ha publicat en espanyol “El Capital” del filòsof Karl Marx.

El manga de “El Capital”, una de les obres de pensament polític i econòmic més influents en el sègle XX, es basa en els tres volùmens en què es divideix l´obra original i narra la vida d´un artesà formatger que enceta un proccés d´industrialització de la má d´un inversor capitalista.
A través de la historia de l´artesà, el cómic va presentant al lector de manera divulgativa tota una sèrie de conceptes econòmics que Marx va descriure en l´obra original: En qué consisteix la plusvàlua, el fetitxisme dels diners, la compra i venda de la força del treball, els mecanismes de funcionament dels bancs, la recessió econòmica i  cóm es crea una crisi financiera.
Els responsables de l´editorial han declarat que l´obra cobra un nou sentit en el context actual econòmic i polític que estem vivint, i es converteix en una manera diferent i accesible d´entendre els mecanismes del sistema capitalista i conèixer la critica que Karl Marx va fer la sistema.
Herder Editorial va publicar en 2011 el seu primer manga filosòfic amb “Así habló Zaratustra”, de Friedrich Nietsche. La resposta del pùblic va ser molt positiva i més tard editaren “La Divina Comedia”, de Dante, “El Príncipe” de Maquiavelo, “”El contrato social” de Rosseau..i ara “El Capital”, de Marx, que en la seua edició japonesa ha venut ja més de 120.000 ejemplars en el pais nipó. 

No hay comentarios:

La estacion Donoso,Jose M. / Ferrero,Marga

  Llegadas y partidas; saludos y despedidas; comienzos y finales? ¿Cuál es la diferencia? A veces está muy clara y otras, sin embargo, cuest...