sábado, 5 de abril de 2014

Homenatge a la mitologia de Castelló: Tossalet de les meravelles per Xavi Porcar

Presentarem a Castelló, el proper 8 de maig, a les 19:00h. 

 Tossalet de les meravelles


Tossalet de les Meravelles és sobretot un homenatge a la mitologia de Castelló. Aquest llibre suposa un episodi més de les fetes i desfetes de Tombatossals i sa colla, però establint una connexió amb l’actualitat. La idea d’aquesta narració va sorgir en observar el desconeixement generalitzat de la mitologia castellonenca que ens va arribar gràcies a la genialitat de les obres de Josep Pascual Tirado amb el seu Tombatossals, de Miquel Peris i Segarra amb el Betlem de la Pigà,  a més d’ altres autors, com Matilde Salvador o Pep Castellano.  Entre tots ells ens han donat una versió llegendària d’ elements geogràfics de la Plana com per exemple el Pinar, el Castell de Montornés o el Castell Vell, a més de combinanr l'èpica amb l'humoristica valenciana, no oblidem l'arma secreta de Tragapinyols. De la mateixa manera, Tossalet de les Meravelles, respectant aquets principis, dona a conèixer l'orige mitològic de certs trets característics del Castelló actual incorporant nous personatges, alguns també extrets de l’ imaginari popular.  Tot amb una combinació de romanticisme, mitología, llegenda, tradicionalisme i humor.


Ara, el Tossalet de les Meravelles ha volgut crear una simbiosi entre elements de diferents  escriptors castellonencs que han compartit el denominador comú de l’estima a la terra, i alhora ampliar i despertar l'imaginari col·lectiu. Recuperant lèxic, expressions i costums locals recollides en aquesta obra, s’intenta apropar al públic a les arrels més autòctones de la Plana i en conseqüència fer una  humil contribució a la literatura popular valenciana.

No hay comentarios:

Las mil caras del miedo Nuevos lugares del terror Enrique Agudo

  Después de publicar el exitoso libro Los lugares del terror, Enrique Agudo vuelve de nuevo su mirada al cine, a los cómics y a los videoju...