martes, 10 de junio de 2014

Atorgats els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

El jurat dels XXIV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, constituït per Núria Cadenes, Esperança Camps, Isidre Crespo, Rubén Luzón i Begonya Mezquita, ha fet públic aquest migdia el veredicte dels premis a les millors obres d'autors valencians publicades en llengua catalana durant 2013. Aquests guardons s'han atorgat, fins ara, en les modalitats de narrativa, poesia, assaig, teatre i difusió de la literatura catalana, a les quals enguany s'han afegit les de literatura infantil i literatura juvenil.


En la modalitat d'assaig, ha estat guardonat el dietari Un son profund. Dietari d'un curs de literatura universal(Viena), d'Enric Iborra, que el març passat va rebre el Premi Ciutat de Barcelona d'assaig. En la modalitat deliteratura infantil, ha resultat premiat l'àlbum il·lustrat La Maria no té por (Andana), escrit per Francesc Gisbert a partir d'una cançó de Dani Miquel, i il·lustrat per Ricardo Maniscalchi. El premi de literatura juvenil ha estat per la novel·la de Xavier Aliaga El meu nom no és Irina (Andana), recentment guardonada amb el Premi Samaruc de l'Associació de Bibliotecaris Valencians. Joan Francesc Mira s'ha endut el premi denarrativa, pel llibre de memòries El tramvia groc (Proa). Josep Porcar ha rebut el premi de poesia pel recullLlambreig (Tria Llibres). Finalment la modalitat de teatre ha guardonat l'obra Àfrica (Onada), de Joan Manuel Matoses, premiada també amb el Ciutat de Sagunt.

La Junta de l'AELC al País Valencià ha decidit atorgat el Premi de difusió de la literatura catalana a l'associació El Tempir, d'Elx.

Una seixantena de persones s'han inscrit al sopar de lliurament dels Premis, que tindrà lloc al restaurant Aldebarán del Reial Club de Regates d'Alacant, aquest divendres a les 21h, i serà presentat per Tomàs Mestre, director de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant. Durant el transcurs de la vetllada es retrà unhomenatge al poeta, arquitecte i professor il·licità Gaspar Jaén i Urban, amb una glossa a càrrec de Manuel Palomar Sanz, rector de la Universitat d'Alacant.

Aquests premis els convoca l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana des de 1991, i enguany compten amb el patrocini de la Universitat d'Alacant i de la Institució de les Lletres Catalanes.

Per trobar els llibres:

No hay comentarios:

Mundo post covid LA PSICOLOGIA DEL TRABAJO TRAS LA PANDEMIA Quindimil, Diego

  El libro de Diego Quindimil es fundamental para entender cómo ampliar las habilidades para evolucionar. Pasa por todos los temas: familia,...