miércoles, 4 de junio de 2014

Pervivència de la indumentària tradicional a les comarques del Nord Valencià, 1835-1920

El llibre "Pervivència de la indumentària tradicional a les comarques del Nord Valencià, 1835-1920" és la continuació de l'anterior " Cent anys d'indumentària tradicional. Castelló de la Plana. 1730-1830"


 http://www.argot.es/perviv%C3%A8ncia-de-la-indument%C3%A0ria-tradicional-a-les-comarques-del-nord-valenci%C3%A0-1835-1920-venta-30062014-2


És el fruit d'una investigació a partir dels Butlletins Oficials de la Província de Castelló que  es troben a l'arxiu de la Diputació Provincial a l'avinguda La Vall d'Uixó on hi apareixen centenars de decripcions de persones que estaven buscades per la justícia o bé calia identificar per algun motiu.
Per una altra banda, en la línia de l'Agrupació Folklòrica el Millars, el llibre compleix abastament l'objectiu de  la divulgació de la indumentària i per això el llibre té una part central amb grans il·lustracions amb models de roba inspirats amb les descripcions dels BOPs però amb la roba antiga o reproducció propietat dels membres del grup qui s'han vestit en unes escenes costumistes basades en diferents tipologies socials:  des de les populars de treball i de festa fins les dels oficis  i senyors/es. Donant a més una idea evolutiva al llarg del s. XIX i part del s. XX, marcant en tot moment la pervivència d'unes peces considerades tradicionals valencianes que al llarg d'eixe període desapreixeran engolides per la modernitat i la moda internacional, deixant en el record i en els armaris allò que quedava d'un temps passat.











No hay comentarios:

Mundo post covid LA PSICOLOGIA DEL TRABAJO TRAS LA PANDEMIA Quindimil, Diego

  El libro de Diego Quindimil es fundamental para entender cómo ampliar las habilidades para evolucionar. Pasa por todos los temas: familia,...