martes, 17 de enero de 2017

Mapa Serra d´Espadà GR-36 la Trans-espadà: Mapa i guia excursionista


 GR36 la Transespadà: Comprar mapa

Doble mapa i guia excursionista a escala 1/30000 de la Serra d'Espadà, des de la Vilavella fins al Collado de Arenillas, entre els rius Palància i Millars, 82000 hectàrees de terreny cartografiat, 40 municipis, 31000 hectàrees de parc natural. Un espai muntanyenc d'allò més singular on la barreja geològica dels calars, les pissarres i el rodeno dóna lloc a diversos tipus de formacions i vegetació associada entre la qual destaca la major extensió de bosc de sureres (Quercus suber) del País Valencià amb l'aparició de roures reboll (Quercus pyrenaica), castanyers (Castanea sativa), boscos de pi rodeno (Pinus pinaster) i ombries farcides de cystus, brucs, falagueres, etc. El Sistema Ibèric s'estira i s'atansa a tocar de la mar formant un laberint de profunds barrancs i espadats, plagat de fonts i rierols que llisquen sobre les roques silícies i que amaga centenars de quilòmetres de camins de muntanya i rutes abalisades. Una serra humanitzada on l'herència dels diversos pobladors i activitats l'omplin de castells i talaies del període andalusí, menuts poblets i multitud d'enginys hidràulics d'origen morisc, abancalaments impossibles en pendents quasi verticals, cavitats artificials de mineria clàssica per a l'extracció de cinabri i ferro o les cicatrius de la guerra civil que, amb la línia XYZ, tallen la serra en tota la seua longitud amb trinxeres, nius de metralladora i búnquers. Una gran ruta, la GR36, que la travessa de banda a banda. Un bosc que s'anima cada fi de primavera amb la saca del suro i els sorolls i tràfec que es genera. En definitiva vos mostrem un conjunt geogràfic encisador, ple de patrimoni i amb una gradació cromàtica i paisatgística única en les terres valencianes. Gaudiu de la seua descoberta!

Encantados de comunicaros que ya tenemos publicado el nuevo mapa de la Sierra de Espadán:

Doble mapa y guía excursionista a escala 1/30000 de la Sierra de Espadán, desde la Vilavella hasta el Collado de Arenillas, entre los ríos Palancia y Mijares, 82000 hectáreas de terreno cartografiado, 40 municipios, 31000 hectáreas de parque natural. Un espacio montañoso de lo más singular donde la mezcla geológica de los calares, las pizarras y el rodeno da lugar a diversos tipos de formaciones y de vegetación asociada entre la cual destaca la mayor extensión de bosque de alcornoques (Quercus suber) del País Valenciano con la aparición de robles rebollo (Quercus pyrenaica), castaños (Castanea sativa), bosques de pino rodeno (Pinus pinaster) y umbrías plagadas de cystus, brezos, helechos, etc. El Sistema Ibérico se estira y se aproxima prácticamente al mar formando un laberinto de profundos barrancos y picos escarpados, plagado de fuentes y riachuelos que se deslizan sobre las rocas silíceas y que esconde centenares de kilómetros de caminos de montaña y rutas balizadas. Una sierra humanizada donde la herencia de los diversos pobladores y actividades la rellenan de castillos y atalayas del periodo andalusí, pequeños pueblos y multitud de ingenios hidráulicos de origen morisco, abancalamientos imposibles en pendientes casi verticales, cavidades artificiales de minería clásica para la extracción de cinabrio y hierro o las cicatrices de la guerra civil que, con la línea XYZ, cortan la sierra en toda su longitud con trincheras, nidos de ametralladora y búnkeres. Una gran ruta, la GR36, que la recorre de parte a parte. Un bosque que se anima cada fin de primavera con la saca del corcho y los ruidos y el trasiego que se genera. En definitiva os mostramos un conjunto geográfico encantador, lleno de patrimonio y con una gradación cromática y paisajística única en las tierras valencianas. Disfrutad de su descubrimiento!






No hay comentarios:

Las mil caras del miedo Nuevos lugares del terror Enrique Agudo

  Después de publicar el exitoso libro Los lugares del terror, Enrique Agudo vuelve de nuevo su mirada al cine, a los cómics y a los videoju...