lunes, 20 de octubre de 2008

Najat El Hachmi en Castelló amb el seu llibre El Último Patriarca

El miércoles 29 de octubre a las 19.30 h. la escritora Najat el Hachmi pronunciará la conferencia “Visió de frontera” en el Centro Social San Isidro (c/ Enmedio, 49).

Tema de la conferencia


Observar la societat des de la perspectiva de qui va néixer en un altre país però va créixer en aquest, pertànyer a la generació de frontera entre els acabats d’arribar i els autòctons, haver viscut influenciada per sistemes de valors diferents és un lloc incòmode i complexe, però literàriament enriquidor. Hi ha qui vol veure en això un xoc de cultures o una inevitable incomprensió entre el món àrabo-islàmic i el mal entès “occident” quan l’únic que passa és que viure víctima i testimoni del foc creuat entre els que es creuen només d’un d’aquests dos mons és una situació privilegiada que permet a l’autora mantenir una mirada perplexa davant de temes tan recurrents com la integració, els discursos de gènere, el multiculturalisme superficial, l’etnocentrisme i en general, la falta d’interès a conèixer els matisos que caracteritzen l’altre, el diferent, el desconegut.

Biografia

Najat El Hachmi va néixer al nord del Marroc el 1979 i als vuit anys va anar a viure a Vic. Va cursar tota la seva escolarització a la mateixa ciutat abans de fer filologia àrab a la universitat de Barcelona. Ha treballat en feines molt diverses, entre les quals la de mediadora amb el departament d’educació a Vic i a l’oficina d’acollida a l’ajuntament de Granollers.

El 2004 va publicar Jo també sóc catalana, una reflexió sobre la identitat basada en la pròpia experiència. Ha estat col.laboradora a Catalunya Cultura amb un informatiu amb amazic i un espai de llibres i a Cataluna Ràdio amb l’Oracle de Xavier Grasset. El 2008 publica L’Últim Patriarca, la novel.la guanyadora del premi Ramón Llull del mateix any. Actualment és articulista a El Periódico de Catalunya.

Directorio de enlaces - COMpartimos.NET

No hay comentarios:

El espiritu de la ilustracion 2022 Todorov, Tzvetan

  Tras la muerte de Dios y el desmembramiento de las utopías, nuestra época parece arrojada a la incertidumbre. Muchos de los esfuerzos inte...