lunes, 20 de octubre de 2008

Najat El Hachmi en Castelló amb el seu llibre El Último Patriarca

El miércoles 29 de octubre a las 19.30 h. la escritora Najat el Hachmi pronunciará la conferencia “Visió de frontera” en el Centro Social San Isidro (c/ Enmedio, 49).

Tema de la conferencia


Observar la societat des de la perspectiva de qui va néixer en un altre país però va créixer en aquest, pertànyer a la generació de frontera entre els acabats d’arribar i els autòctons, haver viscut influenciada per sistemes de valors diferents és un lloc incòmode i complexe, però literàriament enriquidor. Hi ha qui vol veure en això un xoc de cultures o una inevitable incomprensió entre el món àrabo-islàmic i el mal entès “occident” quan l’únic que passa és que viure víctima i testimoni del foc creuat entre els que es creuen només d’un d’aquests dos mons és una situació privilegiada que permet a l’autora mantenir una mirada perplexa davant de temes tan recurrents com la integració, els discursos de gènere, el multiculturalisme superficial, l’etnocentrisme i en general, la falta d’interès a conèixer els matisos que caracteritzen l’altre, el diferent, el desconegut.

Biografia

Najat El Hachmi va néixer al nord del Marroc el 1979 i als vuit anys va anar a viure a Vic. Va cursar tota la seva escolarització a la mateixa ciutat abans de fer filologia àrab a la universitat de Barcelona. Ha treballat en feines molt diverses, entre les quals la de mediadora amb el departament d’educació a Vic i a l’oficina d’acollida a l’ajuntament de Granollers.

El 2004 va publicar Jo també sóc catalana, una reflexió sobre la identitat basada en la pròpia experiència. Ha estat col.laboradora a Catalunya Cultura amb un informatiu amb amazic i un espai de llibres i a Cataluna Ràdio amb l’Oracle de Xavier Grasset. El 2008 publica L’Últim Patriarca, la novel.la guanyadora del premi Ramón Llull del mateix any. Actualment és articulista a El Periódico de Catalunya.

Directorio de enlaces - COMpartimos.NET

No hay comentarios:

Conquista de america, la EL PROBLEMA DEL OTRO Todorov, Tzvetan

  “Escribo este libro con el fin de que no caiga en el olvido este relato, ni otros miles más del mismo tenor. A la pregunta acerca de cómo ...